MADRID - De Spaanse topclub Real Madrid heeft maandag op zijn website in een communiqué aangekondigd dat het kiescomité besloten heeft om ,,de benoeming van de huidige voorzitter (Ramon Calderon) en zijn bestuurscomité als voorlopig te beschouwen''. Met de beslissing komt het kiescomité tegemoet aan de eis van Juan Miguel Villar Mir, één van de vier andere kandidaten bij de voorzittersverkiezing van 2 juli.

Villar Mir, die op de steun rekent van voormalig wereldkampioen rally Carlos Sainz, is van mening dat het niet tellen van de stemmen per post hem heeft benadeeld. Het communiqué zegt dat de beslissing de verkiezing van Calderon in geen geval in vraag stelt, maar dat het einde van het juridisch proces, aangespannen door Villar Mir, afgewacht moet worden. De nieuwe bestuurders vinden dat deze beslissing ''twijfels en onzekerheid'' met zich meebrengt, waardoor ''de onderhandelingen mogelijk moeilijk zullen worden afgerond''.

Ramon Calderon, die op 2 juli door de 'socios' van Real Madrid werd verkozen, werd ’s anderendaags officieel door het kiescomité tot voorzitter benoemd. Op sportief vlak haalde Real al de Braziliaan Emerson en de Italiaan Fabio Cannavaro (Juventus Turijn) en hoopt het alsnog de Braziliaanse spelverdeler Kaka (AC Milan) en de Nederlandse spits Ruud van Nistelrooy (Manchester United) te strikken.