Pak meer winst voor Nintendo
Foto: bloom
TOKYO - Nintendo heeft in het eerste kwartaal (april tot juni) fors meer winst gemaakt. De nettowinst steeg van 4,1 miljard yen vorig jaar tot 15,5 miljard yen (105 miljoen euro) de afgelopen drie maanden.
Het bedrijf kon vooral profiteren van het succes van de spelconsole DS en van het nieuwe videospel rond Super Mario Bros en het geheugenspel Brain Training. Ook voor het volledige boekjaar verhoogde Nintendo zijn prognose. Nintendo rekent op een netto jaarwinst van 52 miljard yen (352 miljoen euro).

Wii

De jaaromzet zou uitkomen op 530 miljard yen (3,6 miljard euro). Het boekjaar van het Japanse bedrijf sluit in maart. Ook in het eerste kwartaal steeg de omzet al met 85,2 procent tot 130,9 miljard yen.

Vooral de draagbare spelconsoles scoren goed. Later dit jaar brengt het Japanse bedrijf nog de nieuwe Wii console uit, als concurrent voor de XBox 360 van Microsoft en de Playstation van Sony. Kenners verwachten dat Wii een succes zal worden. De console ziet eruit als een afstandsbediening en werkt op bewegingen in de lucht (motion sensitive).