Luciano Pavarotti wil begin 2007 opnieuw zingen
Foto: © AP
ROME - De bekende Italiaanse tenor, Luciano Pavarotti, die enkele dagen geleden geopereerd is voor pancreaskanker, zou begin volgend jaar opnieuw op de planken willen staan. Dat zegt Pavarotti in een interview met de Italiaanse krant La Stampa.
De 70-jarige zanger heeft het ziekenhuis in New York, waar hij sinds zijn operatie in observatie moest blijven, verlaten en vertrouwde de krant toe dat hij zich ,,een stuk beter'' voelt. Pavarotti zei dat het ,,een heerlijk gevoel is om naar huis terug te kunnen keren''.

De vedette zegt dat hij zijn gezondheidsproblemen filosofisch opnam. ,,Ik heb alles gehad in leven, werkelijk alles. Als men mij alles afneemt, zijn de goede heer en ik quitte.''

Binnen dit en vijftien dagen trekt Pavarotti naar Italië om te rusten. Hij wil nadien ,,zeker en vast opnieuw beginnen met zingen. Ik wil mijn afscheidstournee voortzetten.'' De tournee werd eerder in Londen afgebroken door zijn ziekte.

,,Ik kan nog geen precieze datum geven, want ik moet luisteren naar de dokters, maar ik denk dat ik begin volgend jaar kan herbeginnen'', aldus Pavarotti.