KABUL - Een overval van Taliban-strijders op een vooruitgeschoven politiepost in het westen van Afghanistan heeft aan drie agenten het leven gekost. Zeven agenten raakten gewond. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt. Enkele honderden strijders kwamen zondagavond met pick-ups bij de politiepost in Bakwa in de provincie Farah aan en begonnen deze met raketgranaten en mitrailleurvuur te bestoken. Pas na vijf uur trokken de aanvallers zich terug. Zij verdwenen naar de provincie Helmand.
Bij een bomaanslag op een coalitiepatrouille in de zuidelijke provincie Kandahar raakten maandag twee militairen ernstig gewond. De bom was verstopt in een langs de weg geparkeerde auto en werd van een afstand, vermoedelijk vanuit een huis, tot ontploffing gebracht toen de patrouille passeerde. De gewonden, wier nationaliteit niet bekend werd gemaakt, zijn naar een kliniek van de coalitie in Kandahar gebracht. Zij verkeren niet in levensgevaar.

De politie maakte bekend dat bij een aanval op de grens met Pakistan zondagavond twee doden en drie gewonden zijn gevallen. Een man die vanuit Pakistan in een taxi naar Afghanistan reed liet bij de grensovergang een handgranaat ontploffen, waardoor hij zelf en een andere inzittende van de taxi werden gedood. Drie mensen die ook in de taxi zaten raakten gewond.

Toen de taxi de grenspost in de provincie Khost naderde, gooide de dader eerst een handgranaat naar de agenten van de grenspolitie die de post bemanden. De granaat explodeerde, maar de agenten bleven ongedeerd. Toen zij de taxi omsingelden liet de man een tweede granaat ontploffen in de auto.