JERUZALEM/TEL AVIV - Het Israëlische leger heeft maandag zijn grondoffensief in het zuiden van Libanon uitgebreid. Vlakbij Bint Jbeil leverden soldaten een hevig vuurgevecht met militieleden van de radicaal-islamitische beweging Hezbollah.
Daarbij zou een Israëlische soldaat gedood zijn, meldt de Arabische nieuwszender al-Jazeera. Volgens Israëlische media geraakten minstens negen soldaten gewond. Bij de confrontaties zouden ook vijf Israëlische tanks vernield zijn.

De Israëlische militairen kregen ondersteuning vanuit de lucht. Tijdens het weekend namen ze al het nabijgelegen Maroen al Ras in.

Het Israëlische leger slaagde er in de nacht van zondag op maandag en maandagmorgen ook in, negen lanceerplatforms van Hezbollah te vernietigen. Met een daarvan zou Haifa bestookt zijn. De Israëlische havenstad kreeg sinds het begin van de confrontatie tussen Hezbollah en Israël de zwaarste raketaanvallen te verwerken.

Volgens Israëlische media gaat het Israëlische leger ervan uit dat zijn offensief tegen Libanon nog een tiental dagen zal duren. Maar een generaal sprak zondag ook over ,,verscheidene weken''. Het Israëlische offensief tegen Libanon begon op 12 juli.