BRUSSEL - Op uitzondering van de onfortuinlijke Rik Verbrugghe, ten val gekomen tijdens de veertiende etappe, zullen alle Belgen die deelnamen aan de 93ste Ronde van Frankrijk, op het na-Tourcriterium van Diksmuide aanwezig zijn. Dat heeft dinsdag plaats, daags na het na-Tourcriterium van Aalst.
In West-Vlaanderen tekenen naast de Belgische Tourdeelnemers (Tom Boonen, Wilfried Cretskens, Axel Merckx, Philippe Gilbert, Mario Aerts, Christophe Brandt, Wim Vansevenant, Johan Vansummeren en Gert Steegmans) tal van andere kleppers present. Zo sloten de organisatoren een overeenkomst af met onder andere de winnaar van de groene trui, de Australiër Robbie McEwen. Ook de Fransman Jimmy Casper en de Italianen Alessandro Ballan en Daniele Bennati zakken naar de Grote Markt af.

Als opwarmer is er om 18u00 een parade van ex-wereldkampioenen. Een uur later gaat het tweede na-Tourcriterium van ons land van start. Het parcours is gesitueerd in de binnenstad van Diksmuide en werd vorig jaar gewonnen door Tom Boonen. De toegangsprijs bedraagt 12 euro.