BRUSSEL - De Belgische verzekeraar P&V en het Nederlandse Delta Lloyd hebben afgelopen zaterdag een volledig akkoord bereikt over de fusie tussen Delta Lloyd en Bank Nagelmackers. Dat maakten beide bedrijven maandag in een mededeling bekend.
Het akkoord opent de deur voor 'substantiële synergieën' op het vlak van retail, privaat vermogende en institutionele klanten. De retail-activiteiten van de groep zullen gebundeld worden in Delta Lloyd Bank, waarbij in Brussel en Wallonië de naam 'Nagelmackers' behouden blijft.

De private banking-activiteiten worden gevoerd onder de naam Private Bank-Banque Privée Nagelmackers. Eveneens zal gespecialiseerd institutioneel vermogensbeheer aangeboden worden onder de naam 'Nagelmackers-Delta Lloyd'.

Samen zullen Bank Nagelmackers en Delta Lloyd Bank beschikken over een distributie-netwerk van 106 kantoren, 80 kernagenten en 200 bankagenten. In totaliteit zullen 800 medewerkers tewerkgesteld worden door Delta Lloyd Bank.

Begin maart raakte bekend dat P&V een nieuwe structuur wou voor Nagelmackers. Zowel een volledige verkoop van het filiaal als een alliantie behoorden tot de mogelijkheden. De beslissing werd genomen na een studie door Bank Degroof, waaruit bleek dat de bank structureel te klein is om echt concurrentieel de markt te bespelen.

P&V nam Bank Nagelmackers in 1994 over van het Franse BNP en fuseerde de vermogensbank een jaar later met de eigen spaarbank Codep. Bank Nagelmackers heeft ongeveer 600 werkenemers in dienst, gespreid over 70 kantoren