ROESELARE - Het stadsbestuur van Roeselare gaat 2.055.000 euro investeren in de veiligheid en het comfort van het voetbalstadion van KSV Roeselare. Dat is vanmiddag op een persconferentie gezegd door de bevoegde schepenen en burgemeester Luc Martens (CD&V).
Belangrijkste investering is de bouw van een nieuwe zittribune met 3.600 zitjes die in de plaats komt van een staantribune van 2.800 plaatsen. KSV Roeselare promoveert dit jaar van tweede naar eerste nationale.

De club moet door haar promotie naar eerste nationale voldoen aan strengere criteria op het vlak van veiligheid en comfort in het stadion. Voor eersteklassevoetbal is er een stadion vereist met een capaciteit van 8.000 personen, waarvan 5.000 zitplaatsen.

Momenteel beschikt het stadion op Schiervelde slechts over 1.700 zitplaatsen, waardoor een nieuwe zittribune nodig is. Die tribune zou tegen de tweede thuismatch op 28 augustus geplaatst zijn en tegen de vierde thuismatch op 25 september volledig overdekt en afgewerkt moeten zijn.

De nieuwe tribune komt achter een van de doelen. Eronder kunnen op termijn nog sanitaire ruimtes en een nieuwe cafetaria worden voorzien. De kostprijs bedraagt zo'n 1.250.000 euro. Aan de Hallen zal ook een nieuwe VIP- en persparking voor 385 wagens worden aangelegd op de plek van een oefenterrein voor een kostprijs van 500.000 euro.