De luchthaven van Deurne mag niet voortwerken zonder milieuvergunning en de omwonenden moeten eindelijk gehoord worden. Dat zeggen de Vlaamse parlementsleden Mieke Vogels en Rudi Daems van Groen! in een reactie op de schorsing van de milieuvergunning van de luchthaven door de Raad van State.
Zolang er geen nieuwe milieuvergunning is, moeten volgens Groen! de activiteiten op de luchthaven van Deurne gestaakt worden. 'De Vlaamse regering heeft de laatste jaren de omwonenden van de luchthaven van Deurne straal genegeerd en telkens haar wil doorgedrukt', luidt het in een persbericht.

Groen! dringt daarom aan op een debat ten gronde over de luchthaven van Deurne. 'De exploitatie en zeker de uitbreiding zal leiden tot steeds meer overlast en mobiliteitsproblemen. In feite is de luchthaven niet rendabel. En dat heeft alles te maken met de slechte inplanting', klinkt het nog.

De Vlaamse regering kan volgens Groen! nu twee dingen doen: 'overgaan tot nieuwe noodingrepen en een nieuwe milieuvergunning erdoor jagen (...), of eindelijk beslissen om rond de tafel te gaan zitten met de omwonenden om tot een meer fundamentele oplossing te komen.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig