BONN - Veiligheidspersoneel bij Deutsche Telekom wordt ervan verdacht de Duitse privacywet te hebben geschonden. In een poging om perslekken te achterhalen, heeft de Duitse telecomgigant in 2005 en 2006 gegevens van contacten tussen journalisten en managers van Deutsche Telekom bestudeerd. Dat schrijft Der Spiegel.
De interne veiligheidsdienst van Deutsche Telekom gebruikte honderdduizenden gegevens, waaronder telefoonnummers, de tijdstippen en de duur van telefoonoproepen en de deelnemers aan de gesprekken, om de link te leggen tussen journalisten en reporters enerzijds en directeurs van Telekom anderzijds.

Dat geeft het in Bonn gevestigde bedrijf zaterdag zelf toe. Telekom benadrukt wel dat er geen gesprekken werden afgeluisterd.

Het grootste telecombedrijf in Europa heeft de openbare aanklager ingelicht en een Duits advocatenkantoor onder de arm genomen. Telekom gaf geen details over welke of hoeveel personeelsleden of mogelijke toplui bij het schandaal betrokken zijn.

René Obermann, de ceo van Telekom, zegt 'geschokt' te zijn door het schandaal. 'We nemen deze zaak ernstig en willen volledig meewerken met het gerecht', luidde het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in