Somers zet Patricia De Waele uit VLD-partijbestuur
BRUSSEL - VLD-voorzitter Bart Somers zet Patricia De Waele uit het partijbestuur en leidt bij de statutaire commissie van de VLD de procedure in om haar uit de partij te zetten. Dat meldt zijn woordvoerder. De beslissing komt er omdat De Waele openlijk kritiek had geuit in De Standaard van vandaag.
Pas gisteren kreeg Somers van het partijbestuur volmachten om de interne orde bij de Vlaamse liberalen te herstellen. Wie zich niet aan de regels houdt, vliegt er onverbiddelijk uit, beloofde Somers. Nauwelijks een dag later voegt hij de daad bij het woord.

De partijvoorzitter zet de stap na verklaringen van De Waele in De Standaard van vandaag. ,,Ze levert immers openlijk kritiek op een unaniem genomen beslissing van het partijbestuur. Bovendien heeft ze op geen enkele wijze contact opgenomen met de voorzitter om toelichting te vragen bij de genomen beslissing, maar koos ze ervoor meteen openlijk, in een kranteninterview, de beslissing van het partijbestuur te bekritiseren'', motiveert Somers zijn beslissing.

Patricia De Waele is eerste schepen in het Oost-Vlaamse Evergem. Bij de voorzittersverkiezingen was ze kandidaat-voorzitter. Met 1.712 stemmen bleef ze weliswaar ver achter Bart Somers en Jean-Marie Dedecker, maar deed ze het een pak beter dan de vier andere kleine kandidaten.