LONDEN - De effectenbeurs van Londen wil eind juli zelf een notering aan de beurs hebben. De London Stock Exchange (LSE) acht de tijd rijp om nu zelf aandelen uit te geven, zo heeft bestuursvoorzitter Don Cruickshank gezegd.
In februari kwam de effectenbeurs van Frankfurt naar de beurs. De aandelen werden aan de man gebracht tegen de hoogste koers die voor de uitgifte was vastgesteld. Er was grote belangstelling voor de aandelen, want de inschrijving was 23 maal overtekend.

Gezien de belangstelling voor de Duitse beursaandelen vindt de LSE een eigen beursgang gerechtvaardigd. De Britse beurs moet de aandeelhouders in spé wel een duidelijk beleid kunnen voorschotelen. In maart vorig jaar lagen er al plannen voor een beursgang op tafel, maar die werden doorkruist door het voornemen om te fuseren met de beurs van Frankfurt. Dat voornemen liep op niets uit.

Met een eigen beursnotering kan de LSE makkelijker op zoek naar een partner of een overnamekandidaat. Daar ligt wel concurrentie op de loer, want er komt steeds meer samenwerking tussen de Europese beurzen. Die samenwerking heeft in Euronext, de bundeling van de beurzen van Amsterdam, Parijs en Brussel, al enige vorm gekregen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in