BRUSSEL - Er is voorlopig nog geen spoor van de Belg die sinds zaterdag verdwenen is in het Midden-Amerikaanse Costa Rica. Een grootscheepse zoektocht door het lokale Rode Kruis leverde niets op, aldus een lid van de Belgische ambassade in Costa Rica.
De 71-jarige Georges Quintelier verdween zaterdag tijdens een wandeling in een natuurreservaat langs de kust. Samen met zijn echtgenote en 27 familieleden verbleef hij al een tweetal weken in het Midden-Amerikaanse land. Zoekacties leverden sindsdien niets op.

"Een ontvoering is zo goed als uitgesloten", zo verklaarde Arnout Pauwels, eerste secretaris bij de Belgische ambassade in San José. Waarschijnlijk overkwam de ex-commissaris en brandweercommandant van Bornem tijdens zijn wandeling een ongeval.

De lokale autoriteiten, het Rode Kruis en de Belgische ambassade hebben samen zoekacties op touw gezet. Evenwel zonder resultaat. Er werden voorlopig nog geen honden of helikopters ingezet. Het is nu aan de familie om te beslissen of deze middelen zullen worden ingezet.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in