LONDEN - Interbrew heeft gisteren in haar geschil met de Britse mededingingsautoriteiten gelijk gekregen voor het Hooggerechtshof in Londen. De rechter verwierp de beslissing van de Britse regering van 3 januari om de overname van Bass Brewers door Interbrew te blokkeren.
Interbrew kocht Bass Brewers vorig jaar voor 3,65 miljard euro, maar de Britse overheid blokkeerde de verkoop omdat ze vreesde dat de operatie schadelijk zou zijn voor de concurrentie op de Britse markt. De positie van Interbrew zou er te dominant worden.

De Belgische brouwerijgroep diende op 26 januari een klacht in bij het Britse gerecht. Het Hooggerechtshof oordeelde gisteren dat Interbrew niet de kans heeft gekregen om met eigen argumenten te reageren op de beslissing van de Britse mededingingsautoriteiten.

In een reactie op het arrest zegt Interbrew zich gesteund te voelen door deze uitspraak. De Belgische brouwer zegt vastbesloten te zijn een belangrijke rol te blijven spelen op de Britse biermarkt. Men wil thans zo snel mogelijk met de Britse autoriteiten gesprekken starten om een redelijke en snelle oplossing te vinden voor deze problematiek.

Met de overname van Bass zou Interbrew 32 procent van de Britse biermarkt in handen hebben en eigenaar worden van vier van de tien topmerken in het Verenigd Koninkrijk. Scottish & Newcastle heeft er een marktaandeel van 30 procent.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in