Fourniret geeft verkrachting Céline toch toe
Foto: belga
Michel Fourniret is donderdag teruggekomen op zijn verklaringen van de dag voordien. Hij bekende voor het assisenhof van de Franse Ardennen dat hij de achttienjarige Céline Saison, die in 2000 verdween, wel degelijk heeft verkracht. Eerder had Fourniret al toegegeven het Franse meisje te hebben ontvoerd en vermoord.
'Ja, ik beken de beschuldiging [van verkrachting]', zei Fourniret aan de voorzitter van het assisenhof, Gilles Latapie.

Woensdag had de 66-jarige Fourniret al de ontvoering van en de moord op Céline Saison bekend; de verkrachting had hij ontkend. Het meisje verdween op 16 mei 2000 in het Franse Charleville-Mézières.

Een onderzoeker van de gerechtelijke politie van Reims herinnerde Fourniret woensdag aan zijn verklaringen in 2004 in Dinant. Hij zou toen hebben gezegd dat hij het meisje had verplicht zich uit te kleden en hem beleefd om seks te vragen. Hij zou ook verklaard hebben dat hij haar had verkracht en nadien met een draad had gewurgd.

Voor Fournirets verklaring, donderdag, had het hof een nieuw extract uit zijn gefilmde bekentenissen aan de Belgische onderzoekers te zien gekregen. De tien minuten durende opname gaat onder andere over de verkrachting van en de moord op het 12-jarige Belgische meisje Elisabeth Brichet en over de verkrachting van Céline Saison.

Fourniret legt in de video ook uit hoe hij telkens 'de toestemming' van zijn slachtoffers verkreeg. 'Door mijn woorden, vasthoudendheid, kreeg ik de toestemming van de persoon. Indien ze zich verzet, blokkeert dat het proces. De tegenstand verandert in een strijd, en die strijd staat niet in het oorspronkelijke schema', aldus Fourniret.

'Ik zou nooit iemand kunnen nemen met dwang, zonder diens toestemming, dat kan ik niet', voegde hij eraan toe. Hij legde vervolgens uit hoe hij van Céline Saison eiste dat ze hem beleefd vroeg om met haar de liefde te bedrijven. Hij dreigde ermee haar blind te maken door zuur in haar ogen te gooien indien ze niet op zijn verzoek inging.