De Spanjaard Dani Sordo (Citroën C4 WRC) was donderdag de snelste in de shakedown van de Rally van Jordanië, de vijfde rally om het wereldkampioenschap.
Sordo was over de 2,3 km lange klassementsrit twee tienden van een seconde sneller dan de Italiaanse privérijder Gigi Galli (Ford Focus WRC) en de Fin Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC). De Franse wereldkampioen Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) werd vierde op 0.4.

De Rally van Jordanië is een nieuwkomer op de kalender. Het is de eerste WK-rally in het Midden-Oosten. Er worden 22 klassementsitten, goed voor een totaal van 359,26 kilometer op onverhard gereden. Het parkoers is gesitueerd in de buurt van de Dode zee en de Jordaan in het westen en noorden van Jordanie.

Met de hulp van de regering hebben de organisatoren speciaal voor de wedstrijd gravelwegen aangelegd. Opvallend is dat de klassementsritten tot 400 meter onder zeeniveau gereden worden. De deelnemers moeten rekening houden met hoge temperaturen en mogelijke zandstormen. In Mexico en Argentinië kregen de rijders met een lage luchtdruk en weinig zuurstof te maken. Dat gaf aanleiding gaf tot minder goed verbranden van de brandstof, zodat de wagen ook minder kracht had. In Jordanië zal het tegenovergestelde het geval zijn. Voor iedereen is dit een stap in het onbekende.

De rally wordt vrijdagmorgen echt op gang geschoten. 115.18 kilometer krijgen de rijders dan voorgeschoteld, verdeeld over acht klassementsritten. Ook zaterdag worden er acht klassementsritten gereden, goed voor 109,84 kilometer. Op de slotdag, zondag, worden er zes ritten voor 134,24 kilometer gereden.