Voor de tweede keer in twee maanden is een chauffeur van het Wereldvoedselprogramma in Darfour gedood. Dat heeft de VN-organisatie donderdag bekendgemaakt.
De chauffeur werd maandag doodgeschoten op de belangrijkste route tussen Noord- en Zuid-Darfour. Het konvooi waarvan hij deel uitmaakte, werd door de politie begeleid. Ten noorden van de stad Nyala kreeg het slachtoffer motorpech en bleef hij achter.

Het Wereldvoedselprogramma kondigde eerder aan dat het de voedselhulp in Darfour vanaf volgende maand met de helft moet verminderen, omdat de aanvallen op de vrachtwagens de voorraden hebben gereduceerd. Tot drie miljoen mensen in Darfour krijgen nu voedselhulp.

Volgens de Verenigde Naties heeft het conflict in Darfour al zeker driehonderdduizend levens gekost. De eerdere schatting van de VN was tweehonderdduizend. Sudan zegt dat slechts tienduizend mensen zijn omgekomen bij het conflict, dat vijf jaar geleden begon. Etnisch-Afrikaanse boeren namen toen de wapens op tegen de door Arabieren gedomineerde regering in Khartoem.