Bayern Munchen heeft op eigen veld niet kunnen winnen van Zenit Sint-Petersburg en zal met een bang hart de terugmatch tegemoet gaan. Het duel tussen de Rangers en Fiorentina in Glasgow leverde geen doelpunten op.
Na de 1-1 in de eigen Allianz Arena mag Bayern zich volgende week aan een warm onthaal verwachten in Sint-Petersburg. De avond begon nochtans perfect voor de Duitsers. Franck Ribéry zette een licht toegekende strafschop in twee tijden om. Maar daarna stokte de motor. Bayern liet zich in slaap wiegen en werd abrupt wakker geschud toen Lucio een voorzet staalhard in eigen doel kopte. Opnieuw Lucio, want de Braziliaanse verdediger ging ook in de kwartfinale in Getafe twee keer zwaar in de fout.

Luttele seconden later kon Tymoschuk met een aanval uit het boekje bijna voor de 1-2 zorgen. Oliver Kahn, gisteren bezig aan zijn laatste Europese thuiswedstrijd, moest daarna geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger, Michael Rensing, incasseerde bijna de 1-2, maar de inderhaast toegesnelde Zé Roberto redde op de lijn. Ook Lucio kreeg nog een prima kans om zijn fout recht te zetten. Zonder succes.

Buffel toch op de bank

In de andere halve finale zette Fiorentina Glasgow Rangers meteen onder druk. De Italianen slaagden er niet in om het Schotse slot open te breken, al waren Christian Vieri en Adrian Mutu nog dicht bij de 0-1.

Bij Rangers moest Thomas Buffel ondanks een rist geblesseerde spelers toch op de bank beginnen. De West-Vlaming maakte een half uur voor affluiten dan toch zijn opwachting. Ook Daniel Van Buyten begon (en bleef) op de bank bij Bayern.