De Australische wielrenner Cadel Evans (Silence-Lotto), die woensdag nog tweede werd in de Waalse Pijl, vertrekt zondag als een van de favorieten in Luik-Bastenaken-Luik. "Maar "la Doyenne" is een onvooorspelbare wedstrijd", aldus de nummer twee van de Tour 2007.
Evans is in vorm dit seizoen en behaalde al vier overwinningen: de derde etappe en de eindzege in de Internationale Wielerweek, een rit in Parijs-Nice en één in de Ruta del Sol. "Het klopt dat ik deel uitmaak van het kransje der favorieten, maar "la Doyenne" is een onvoorspelbare wedstrijd", verduidelijkte Evans. "Denk maar aan de editie van 2005, toen Vinokourov al om meer dan 50 km voor de aankomst ten aanval trok", stelde de Australiër.

Normaal gezien komt Luik-Bastenaken-Luik te vroeg op het seizoen voor Evans. "Het was niet voorzien dat ik zo lang in goede vorm blijf, maar ik sta voor op mijn schema", verklaarde de renner van Silence-Lotto. "Gewoonlijk ligt een wedstrijd als de Ronde van Lombardije me beter, maar als ik Luik-Bastenaken-Luik kan winnen, zal ik dat zeker niet nalaten" aldus Evans.

Evans paste een nieuw programma toe, dat hem toelaat om beter te recupereren. "Ik heb geleerd om minder te rijden en minder te trainen. Dat is veel minder stresserend en het laat me toe om beter in vorm te zijn", verduidelijkte hij. Om niets aan het toeval over te laten, zal Evans trouwens zaterdag nog de nieuwe helling in Luik-Bastenaken-Luik, de côte de la Roche aux Faucons, verkennen.

Uiteraard staat of valt het seizoen niet met Luik-Bastenaken-Luik. "Mijn job blijft de Ronde van Frankrijk winnen", stelde Evans.