Mislukt seizoen Arsenal maakt drie landen blij
William Gallas Foto: photo news
Arsenal ligt uit de Champions League en kan niet meer meedingen naar de titel in Premier League. Geen geslaagd seizoen dus, maar daar zullen Frankrijk, Spanje en Nederland niet om malen. Zij kunnen profiteren van Arsenals mislukking.
De coach van Arsenal, Fransman Arsene Wenger, is immers van plan om enkele van zijn sterspelers te laten rusten tijdens het seizoenseinde. Fransmannen Bacary Sagna en Williams Gallas, Spanjaard Cesc Fabregas en Nederlander Robin Van Persie zouden niet opgesteld worden in de drie resterende matchen van Arsenal. De vier zijn sleutelfiguren in hun respectievelijke nationale teams die in juni zullen aantreden op het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

"Dat ben ik tenminse serieus aan het overwegen", aldus Wenger. "Het lijkt me gepast om de spelers wat ademruimte te gunnen voor ze naar het EK trekken."

Arsenal stond lange tijd aan de leiding in de Premier League, maar moest op het eind Manchester United en Chelsea laten voorgaan. In de Champions League verloor het team in de kwartfinales van Liverpool. Verdedigers Sagna en Gallas hebben elk 40 wedstrijden gespeeld, middenvelder Fabregas heeft er 44 op zijn naam staan. Spits Van Persie sukkelde een jaar lang met blessures maar hoopt fit te zijn voor het EK.