Monique Olivier barst in tranen uit
Monique Olivier Foto: © BELGA/AFP
Monique Olivier, de vrouw van de vermoedelijke seriemoordenaar Michel Fourniret die voor het assisenhof van de Franse Ardennen terechtstaat voor medeplichtigheid, is op de tweede zittingsdag van het moordonderzoek op de 18-jarige Céline Saison in tranen uitgebarsten.
Olivier barste in snikken uit bij het begin van de zitting, toen het assisenhof van Charleville-Mézières aan het luisteren was naar de getuigenis van een Belgische wetsgeneesheer die de autopsie op het lichaam van Saison uitvoerde.

Vervolgens weigerde ze te antwoorden op een vraag van meester Hervé Dupuis, de advocaat van de famille Saison. 'Ik weiger te antwoorden. Stel de vraag aan Michel Fourniret', zei ze met trillende stem.

Het hof onderzoekt sinds woensdag de ontvoering, de verkrachting en de moord op Céline Saison, die op 16 mei 2000 gekidnapt werd in het Franse Charleville-Mézières. Haar lichaam werd teruggevonden op 22 juli 2000 in een bos in België.

Sinds het begin van het onderzoek van de feiten haalden de advocaten van de burgerlijke partij nochtans al fel uit naar de echtgenote van Fourniret over haar gebrek aan reactie. De avond van de moord vertelde Fourniret Olivier de feiten. Hij toonde haar het gezicht van het slachtoffer op foto’s die in de tas van het meisje zaten.

Vorige week verklaarde Olivier dat de 'angst' voor haar man, die beschuldigd wordt van zeven doodslagen met verzwarende omstandigheden, haar verhinderde hem aan te geven.

Fourniret, die sinds de start van het proces zwijgt omdat de zittingen niet achter gesloten deuren verlopen, bekende woensdag enkel de ontvoering en de moord op de scholiere. De beschuldiging van verkrachting daarentegen ontkende hij.