Gill Swerts verhuist naar AZ
Rode Duivel Gill Swerts verhuist op het eind van het seizoen van Vitesse naar AZ. De rechterflankverdediger ondertekent bij de club uit het Nederlandse Alkmaar een contract tot 2012. Dat maakte AZ donderdag bekend op de clubwebsite.
De 25-jarige Swerts kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en debuteerde in de eerste divisie bij Excelsior. Na twee seizoenen kreeg hij een kans in De Kuip, om één seizoen later de overstap naar ADO Den Haag te maken.

De afgelopen drie seizoenen speelde Swerts voor Vitesse. Het seizoen 2006-2007 ging grotendeels de mist in vanwege een knieblessure. Afgelopen seizoen kwam Swerts aan 32 duels in het shirt van Vitesse, waar hij einde contract was. In totaal speelde hij 179 wedstrijden in de Nederlandse Eredivisie, waarin hij dertien keer de weg naar het doel vond.

"Gill is een speler die al een tijd op onze verlanglijst stond", verklaarde directeur Voetbalzaken Marcel Brands op de clubwebsite van AZ. "Hij was extra interessant vanwege zijn transfervrije status. Gill is een voetballer die opvalt door zijn mentaliteit en nooit aflatende strijdlust. Na het wegvallen van Grétar Steinsson als rechtsback, is hij het juiste type speler voor die positie bij AZ", stelde Brands.

Bij AZ, dat gecoacht wordt door Louis Van Gaal, wordt zesvoudig Rode Duivel Swerts ploegmaat van landgenoten Moussa Dembélé, Sébastien Pocognoli en Maarten Martens.