Lichaam pater Pio opgebaard
Foto: rr
Het lichaam van de populaire Italiaanse pater Pio is vanaf vandaag te zien in de crypte van de kerk Santa Maria delle Grazie in het Zuid-Italiaanse San Giovanni Rotondo.
Na een openluchtmis, geleid door kardinaal Jose Saraiva Martins, kunnen de gelovigen aanschuiven om het lichaam te zien. Dagelijks kunnen hoogstens 7.200 mensen een blik op het lichaam werpen, dat in een deels glazen kist ligt.

De pater, die als Francesco Forgione ter wereld kwam, leefde van 1887 tot 1968. Hij werd vereerd omdat op zijn handen en voeten stigmata verschenen, de wonden van Jezus aan het kruis. In 2002 werd hij door paus Johannes Paulus II heilig verklaard.

Het lichaam werd in maart opgegraven en sindsdien opgemaakt om aan het grote publiek te tonen. Volgens kerkelijke functionarissen zijn er na een eerste onderzoek geen sporen van de stigmata terug te vinden. Het lichaam bevindt zich wel in goede staat, klinkt het.

Al 750.000 pelgrims hebben zich aangemeld om de komende maanden een blik te kunnen werpen op het lichaam van de Italiaanse heilige.