Sarkozy minst populaire president
Nicolas Sarkozy is volgens een peiling de meest ongeliefde president van het moderne Frankrijk. De stichter van de vijfde republiek in 1958, Charles de Gaulle, daarentegen staat aan de kop van het lijstje van het CSA-instituut, aldus de krant Le Parisien.

Achtentachtig procent van de bevraagden gaf aan dat de generaal 'Frankrijk goed heeft vertegenwoordigd.' Op de tweede plaats kwam de enige socialistische president François Mitterrand (1981-1995) met 74 procent, gevolgd door Georges Pompidou (1969-1974). Sarkozy’s voorganger Jacques Chirac (1995-2007) komt op de vierde plaats, Valéry Giscard d’Estaing op plaats vijf. Sarkozy sluit het lijstje af met 40 procent.

De peiling spreekt boekdelen over de 'ontgoocheling' van de Fransen, schrijft Le Parisien. Maar de lijst moet in de juiste context gezien worden, omdat Sarkozy zijn eerste ambtsjaar zelfs nog niet achter de rug heeft.

Sarkozy trad in functie op 6 mei 2007. Zijn populariteit bevindt zich echter al maanden in een neerwaartse spiraal. De Fransen verwijten hem vooral dat hij zich niet houdt aan zijn verkiezingsbelofte, met name hun koopkracht te laten toenemen. Sarkozy wil donderdagavond in een groots aangekondigd televisieinterview zijn dalende populariteit counteren en zijn hervormingsplannen toelichten.