Beckham wordt vredesgezant voor VS
ap
Foto: © KIN CHEUNG
David Beckham wordt vredesgezant. LA Galaxy, de ploeg waar Beckham momenteel actief is, speelt binnenkort een vriendschappelijke wedstrijd tegen het nationaal elftal van Iran. Beckham zal zo proberen om de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran te temperen.
LA Galaxy heeft het nationaal team van Iran uitgenodigd voor een vriendschappelijke wedstrijd. Beckham is de absolute meisjeidool in Iran. Zijn posters versieren er de kamers van miljoenen tieners. De tickets voor de wedstrijd zullen in Los Angeles vlot verkocht worden. Er wonen namelijk zoveel Iraanse migranten dat ze de stad al 'Tehrangeles' hebben herdoopt.

Tijdens de wereldbeker in Frankrijk in 1998 vesloeg Iran de VS nog met 2-1. De Iraanse spelers schonken het Amerikaanse team toen bloemen voor de aftrap. Toenmalig president Bill Clinton wilde destijds de relatie met Iran verbeteren, maar sinds huidig president Bush het land tot de 'As van het Kwaad' heeft gerekend, is de relatie tussen beide landen verzuurd.

Dinsdag waarschuwde presidentskandidate Hilary Clinton nog dat Iran van de zwaar gestraft zal worden als het een kernaanval op Israël lanceert. Een beetje voetbaldiplomatie door Beckham is dus meer dan welkom.