Mick Jagger steekt de draak met Keith Richards
Foto: afp
Hommeles bij de Rolling Stones. Zanger Mick Jagger drijft de spot met de nieuwe autobiografie van zijn gitarist Keith Richards. 'Om een biografie te schrijven, moet je je leven toch kunnen herinneren, niet?', vraagt Jagger zich af in de Britse krant Daily Mail.

De frontman van de Stones wordt in de Britse pers vaak omschreven als een 'energiek, ambitieus en sober man', terwijl gitarist Richards vaak eerder de krantenkoppen haalt met een zoveelste drugsuitspatting. Twee jaar geleden onderging Keith Richards een hersenoperatie, nadat hij tijdens een vakantie uit een palmboom was gevallen en zijn hoofd had gestoten.

Hoewel Richards en Jagger elkaar al sinds hun schooltijd kennen, hebben ze altijd al erg moeilijke relatie gehad. Door de marathontournee 'Bigger Bang' moesten ze de afgelopen drie jaar heel veel tijd met elkaar doorbrengen, wat de verhouding helemaal geen deugd deed, schrijft de Daily Mail. Twee maanden geleden bestempelde Richards zijn frontman nog als 'waanzinnig' en als een 'controlefreak'.