Advocaat: 'Niet kansloos tegen Bayern'
Advocaat maakte er nooit een geheim van dat hij graag de Rode Duivels onder handen zou nemen. Foto: © Photo News
Vanavond staat de eerste wedstrijd van de halve finale van de UEFA-cup op het programma. Daarin neemt Bayern München het in de Allianz Arena op tegen het Zenit Sint-Petersburg van Dick Advocaat. Die verwacht alvast geen afstraffing voor zijn team.
Zenit schakelde dit seizoen onder meer Villarreal, Olympique Marseille en Bayer Leverkusen uit. "Als je die teams kunt verslaan, moet je wel een goede ploeg hebben", concludeerde Advocaat.

In München wil Advocaat de basis leggen voor een finaleplek. Hij verwacht vooral dat Zenit ruimte zal krijgen om te kunnen voetballen. "Bayern speelt altijd met veel druk naar voren, maar geeft daardoor achterin ook ruimte weg. Het is niet uitgesloten dat het opnieuw zo loopt als in Leverkusen." Toen versloegen de Russen Leverkusen op eigen veld met 1-4.

Advocaat ziet in Bayern de absolute favoriet voor de eindwinst in de EUFA-cup. Daarbij wijst hij vooral naar de transfermogelijkheden van de Duitsers. "Als je Luca Toni, Miroslav Klose en Franck Ribéry kan aantrekken, heb je veel mogelijkheden. Het verschil met Zenit is dat wij die spelers niet kunnen halen. Goede spelers willen naar Bayern, maar het is erg lastig om ze naar Rusland te halen." De terugwedstrijd van het duel tussen Zenit en Bayern wordt volgende week in Rusland afgewerkt. De winnaar van de confrontatie treft de winnaar uit het duel tussen Glasgow Rangers en Fiorentina.