Belgische hockeyvrouwen stap dichter bij Peking
De Belgische hockeydames zetten op het olympische kwalificatietornooi in het Russische Kazan een belangrijke stap richting Peking. Ze klopten de Nederlandse Antillen met 3-2 en staan, met nog een wedstrijd tegen Rusland in het verschiet, mee op kop van het klassement.
Na 21 minuten kwam de Nederlandse Antillen donderdag voor dankzij Maria Hinskens, maar na rust kon België de situatie rechtzetten. In de 51ste minuut maakte Sofie Gierts de gelijkmaker en drie minuten later bracht Olivia Bouche de Belgische vrouwen op voorsprong.

Vanuit een strafcorner maakte opnieuw Gierts er vervolgens 3-1 van in de 58ste minuut. In de 70ste minuut maakte Marlies van der Stel nog de 3-2, ook vanuit een strafcorner, maar de aansluitingstreffer kwam te laat voor de Nederlandse Antillen.

De Belgische vrouwen staan voorlopig tweede, achter de Verenigde Staten, dat donderdag met 4-0 te sterk was voor India, en op gelijke hoogte met de Nederlandse Antillen.

Op de vijfde en laatste speeldag van de groepsfase komt België zaterdag uit tegen Rusland, dat tot nu toe alle wedstrijden verloor. Zaterdag staan ook de Verenigde Staten en de Nederlandse Antillen tegenover elkaar. De eerste twee van de groepsfase spelen zondag de finale, en de winnaar van die finale mag naar de Spelen in Peking (08-24/08).

België verloor op de eerste speeldag van de Verenigde Staten met 3-2, maar won daarna met 5-0 van Frankrijk en met 3-2 van India.

Uistlag:
België - Nederlandse Antillen 3-2 (0-1)

Doelpunten:
België: Gierts (51, 58e s.c.), Bouche (54e)
Nederlandse Antillen: Hinskens (21e), van der Stel (70 s.c.)

Belgische ploeg:
Elizabeth Achten (GK); Astrid Vervaet, Lola Danhaive, An Christiaens, Gaelle Valcke, Louise Cavenaile, Charlotte De Vos, Carole Dembour, Anne-Sophie Van Regemortel, Sofie Gierts, puis Olivia Bouche (13e), Morgane Vouche (16e), Caroline Guisset (17e), Margaux Grossen (20e), Valérie Herbert (51e)

Nog te spelen donderdag:
Verenigde Staten - India (14u00 Belgische tijd)
Frankrijk - Rusland (16u00)