Het gerecht heeft vanmorgen huiszoekingen uitgevoerd in acht bedrijven die banden hadden met de voormalige plant manager van de steenbakkerij Wienerberger in Kortemark. Dat bevestigt eerste substituut van het parket van Veurne Stefaan Desmet.
De huiszoekingen kwamen er nadat intern onderzoek had uitgewezen dat de gewezen plant manager, de 40-jarige Laurent R., materiaal uit het bedrijf ontvreemd had.

De man zit sinds 11 april in de cel voor de diefstal van 46 paletten gevelstenen. Mogelijk heeft hij de firma daarnaast ook op grote schaal bestolen.

Zo zou de plantmanager samen met bevriende bedrijven, al dan niet nepbedrijven, ook duchtig gesjoemeld hebben met facturen. De fraude zou tussen de 250.000 tot 350.000 euro kunnen belopen.

Bij de huiszoekingen werden verscheidene documenten in beslag genomen. Ondertussen blijft de manager in de cel zitten voor de diefstal van de gevelstenen. Mogelijk wordt hij nu nog bijkomend in verdenking gesteld van onder meer loondiefstal en valsheid in geschrifte.

Volgende week dinsdag verschijnt de man voor de KI in Gent die over zijn verdere aanhouding zal beslissen. Hij werd vorige week in eerste instantie door de raadkamer van Veurne vrijgelaten, maar het parket ging hiertegen in beroep.