Option blijft onder verwachtingen in eerste kwartaal
Option moet door een ingrijpende transformatie en dat loopt niet van een leien dakje.belga
Foto: © DIRK WAEM
Option, de producent van apparatuur voor datacommunicatie via het gsm-net, kon de winstverwachtingen van analisten niet waarmaken in de eerste drie maanden van 2008. Toch reageert de beurs eerder positief op de cijfers.
De omzet klokte af in de buurt van de consensus, blijkt uit een persbericht voor beurs. De omzet steeg van 69,1 tot 76,8 miljoen euro. Drie analisten gingen gemiddeld uit van 77,4 miljoen euro.

In tegenstelling tot de omzet komen de bedrijfs- en nettowinst helemaal niet uit in de lijn van de verwachtingen. De bedrijfswinst zakt fors van 8,3 tot 3,1 miljoen euro. De verwachting bedroeg 5,3 miljoen euro. De nettowinst daalt van 8,1 tot 2,8 miljoen euro en blijft daarmee fors onder de verwachting van 4,5 miljoen euro.

Option spreekt zich in het persbericht niet uit over de volgende kwartalen of het volledige boekjaar. Gedelegeerd bestuurder Jan Callewaert ziet wel beterschap.

'De evolutie van de verschepingen, omzet en brutomarges tegenover vorig jaar tonen aan dat de heroriëntering van Option vruchten begint af te werpen'.

Het aandeel Option boekte op de beurs van Brussel kort na opening een winst van 10 procent. Het aandeel steeg na opening met 61 eurocent tot 6,55 euro, de grootste stijging in bijna twee maanden. Om half elf was de koers echter alweer gezakt tot het niveau van de slotkoers van gisteren.