Man met opmerkelijke dwangneurose: eenden voederen
De eenden in het stadspark zijn niet veilig. Steeds vaker worden ze illegaal weggeplukt om daarna in een of andere kookpot te belanden. Wim Daneels
Foto: © Wim Daneels
Een man uit het Nederlandse Spijkenisse heeft wel een zeer bijzondere dwangneurose, zo meldt de nederlandse krant het Algemeen Dagblad. Erik Hagenaar kan bij het zien van een eend of een zwaan niet laten de dieren te voederen.
Volgens het Algemeen Dagblad geeft de man soms wel zes keer per dag de eendjes en zwanen in de buurt eten. Het is nu al zo ver dat de eenden, zwanen, meeuwen, aalscholvers, duiven en andere vogels de hele dag in de straat, op lantaarnpalen en in de tuinen van de bewoners wachten tot Hagenaar weer met emmers vol brood, rijst en zaad verschijnt.

Gezien de vogels reikhalzend staan te wachten op hun maaltijd, liggen hun uitwerpselen overal verspreid.

Omwonenden zijn niet blij met deze situatie, aldus de krant. Zij eisen dat het gemeentebestuur een eind maakt aan de voederpartijen die in de loop der jaren alleen maar zijn toegenomen en sinds kort ook laat op de avond plaatsvinden.

De gemeente vroeg de man schriftelijk te stoppen met het voederen van alle vogels en hoopt dat hij snel hulp zoekt.

Zelf zegt Hagenaar dat hij er niets kan aan doen en dat geen enkele van de door hem bezochte psychiaters hem kan helpen. Deskundigen beweren dat met de juiste therapie de man wél van zijn dwangneurose af kan raken.