Drugsverslaafde ouders van overleden baby vrijgelaten
De ouders van een anderhalve maand oude baby die in januari in Lokeren overleed nadat hij twee dagen niets meer had gegeten of gedronken, moeten niet langer in de cel blijven. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist.
Verder onderzoek bracht aan het licht dat het dochtertje niet meer wou eten omdat ze verslaafd was aan heroïne, zo bevestigt het parket van Dendermonde.

Aanvankelijk gingen de onderzoekers ervan uit dat de drugsverslaafde ouders hun kind opzettelijk geen voedsel of drank hadden gegeven. Een college van deskundigen stelde echter vast dat de baby net als de moeder verslaafd was aan heroïne. Zowel tijdens de zwangerschap als de borstvoeding werd de verslaving opgebouwd, zodat bij de overschakeling op flessenvoeding het kindje niet meer wou eten.

De 30-jarige vader en de 20-jarige moeder zouden dus geprobeerd hebben om hun dochter te doen eten, maar zonder succes. De ouders zijn nu vrij onder voorwaarden, maar ze zullen nog altijd vervolgd worden voor kinderverwaarlozing met de dood tot gevolg.