Dochter Alec Baldwin krijgt lijfwacht
LOS ANGELES - Ireland, de elfjarige dochter van actrice Kim Basinger en acteur Alec Baldwin krijgt bescherming van een lijfwacht. Aanleiding is de media-aandacht voor het meisje nadat ze werd uitgescholden door haar vader in een voicemailbericht.
Baldwin ging door het lint omdat zijn dochter de telefoon niet opnam. De 49-jarige filmster verbrak in 2002 zijn huwelijk met actrice Kim Basinger, de moeder van Ireland. Een rechter heeft Baldwin na het horen van de opname voor onbepaalde tijd het contact met Ireland ontzegd.

Wie de voicemail op het internet heeft gezet, is onbekend. Kim Basinger ontkent in elk geval dat zij de tape heeft laten uitlekken.

Sinds hun scheiding zijn Baldwin en Basinger verwikkeld in een strijd om de voogdij over hun dochter. De twee hebben elkaar meermaals zwartgemaakt in de media. Zo beweerde Basinger dat haar ex-man haar lichamelijk en geestelijk mishandeld heeft. Baldwin heeft dat altijd ontkend. Volgens hem lijdt Basinger aan psychische problemen en een alcoholverslaving.