Leopold Lippens wordt niet vervangen binnen Compagnie Het Zoute
KNOKKE-HEIST- Graaf Leopold Lippens wordt niet vervangen binnen de raad van bestuur van de Compagnie Het Zoute. Dat zegt directeur Philip Muylle. 'Het aantal bestuurders vermindert door het ontslag van Leopold Lippens van 13 naar 12.' Lippens neemt woensdag naar aanleiding van de algemene vergadering van de vennootschap ontslag.
Volgens Philip Muylle vloeit het ontslag van de Knokke-Heistse burgemeester voort uit een beslissing van de raad van beheer van circa 25 jaar geleden. Alle bestuurders die de kaap van 65 jaar overschrijden, nemen ontslag.

De Compagnie Het Zoute is de vastgoedmaatschappij van de familie Lippens. Leopold Lippens was gewoon bestuurder. Zijn broer Maurice Lippens is voorzitter van de raad van bestuur.

De omzet van de nv Compagnie Het Zoute bedroeg in 2006 28,48 miljoen euro. De winst na belastingen bedroeg 11,87 miljoen euro. Volgens Philippe Muylle is de daling van de omzet en de winst ten aanzien van 2005 vooral te wijten aan de uitzonderlijk hoge resultaten in 2005. Toen werd het project Finis Terrae nabij het Zwin opgestart. De Compagnie Het Zoute zal op 1 mei 2008 haar eeuwfeest vieren.