Nieuw stadion van Anderlecht zeker niet in Neerpede
Het nieuwe stadion van regerend landskampioen voetbal RSC Anderlecht komt zeker niet in Neerpede, dat op zo'n drie kilometer van het huidige Vanden Stock-stadion gelegen is.
'Op basis van een grondige analyse van de stedenbouwkundige studie blijkt dat de piste voor een verhuizing naar Neerpede moet worden verlaten', meldde de club dinsdag in een communiqué. Er werd daarentegen een werkgroep opgericht om de mogelijkheid te onderzoeken om het nieuwe stadion in de Anderlechtse industriezone in te planten.

'De optie voor de vestiging van een nieuw RSCA-stadion in de industriezone wordt nader verkend', aldus het bericht. Er werd 'overeengekomen een drieledige werkgroep samen te stellen, bestaande uit het gemeentebestuur, de gewestelijke overheid en RSCA. Bedoeling is een haalbaarheidsstudie uit te werken'. Op woensdag 2 mei (11u30) is een formele vergadering gepland in het gemeentehuis van Anderlecht met de minister-president van het Brussels gewest.

De bouw van een nieuw stadion in Neerpede kreeg aanvankelijk de voorkeur van de Anderlechtse burgemeester Simonet en RSCA zelf. Er rees echter heel snel protest. Zo startte gemeenteraadslid Walter Vandenbossche een petitie op die ruim 2.200 handtekeningen opleverde. Neerpede is het laatste stukje groen in Anderlecht, met een uitgesproken landelijk karakter.

Eerder raakte bekend dat een uitbreiding van het huidige Constant Vanden Stockstadion van RSC Anderlecht er meer dan waarschijnlijk niet komt, omdat de buurt geen stadion met 15.000 plaatsen extra aankan. Nu is dus het Brusselse gewest mee aan zet.