DINANT - De autopsie op de 8-jarige Corentin, de jongen die maandag het leven liet na een dodelijke val van de rotsen van Freyr, heeft het parket van Dinant niet veel bijkomende informatie opgeleverd. De hypothese van een ongeval lijkt wel steeds minder waarschijnlijk.
'Ik kan enkel maar stellen dat de resultaten van de lijkschouwing maandagavond ons geen enkele geruststelling hebben gebracht', verklaarde procureur Bernard Appart van Dinant dinsdag. De hypothese van het ongeval lijkt dus steeds minder steun te krijgen.

Er loopt een onderzoek wegens vrijwillige doodslag met voorbedachtheid naar dit gezinsdrama dat maandag omstreeks 15.30 uur gebeurde nabij de rotsen van Freyr.

De 44-jarige vader van het kind, Patrice Gailleterier, ligt nog steeds op de afdeling intensieve zorgen van het regionaal ziekenhuis in Namen. Op de man werd geen enkele wonde vastgesteld die zijn leven in gevaar brengt. De betrokkene kon nog niet ondervraagd worden. Er is nog geen enkele aanklacht tegen hem ingediend.

Patrice Gailletier uit Saint-Ghislain verdween maandagmorgen met zijn zoon Corentin. De man was in een echtscheiding verwikkeld en had het daar moeilijk mee. Hij zou zijn echtgenote verwittigd hebben dat hij zelfmoord wilde plegen.

Uiteindelijk kon de politie het tweetal in de buurt van de rotsen van Freyr traceren. Een politieman heeft de vader en de zoon bovenop de rots gezien, voordat ze in het ijle sprongen, aldus procureur Bernard Appart.

Het lichaam van het kind werd aan de voet van de rots ontdekt, de vader werd even later in de Maas opgemerkt en weigerde te worden opgevist. Zodra hij op de oever was, verloor hij het bewustzijn en werd hij in een helikopter overgevlogen naar het ziekenhuis in Namen.