Een man van 55 heeft maandagavond thuis in Anderlecht zijn 52-jarige echtgenote doodgestoken. Dat heeft het parket van Brussel dinsdag meegedeeld. De man (M'hamed) is aangehouden voor doodslag.
Exact een jaar geleden was hij al eens ter beschikking gesteld van het parket omdat hij zijn vrouw had geslagen en haar had bedreigd met een mes.

Eén van de drie kinderen van het paar, een meisje van 14, vond maandag toen ze thuiskwam van school het lichaam van haar moeder.

De politie stelde vast dat de vrouw drie messteken kreeg en ze vertoonde ook sporen van wurging in de hals. De vader gaf toe dat hij maandagavond ruzie kreeg met zijn vrouw. Daarop zou de vrouw met een keukenmes hebben geprobeerd om hem te verwonden, waarna hij haar het mes afhandig maakte en zijn vrouw doodstak. Hij zegt dat ze hem bedreigde en dat hij onder invloed was van alcohol. Hij bood geen weerstand toen de politie hem inrekende.

De man woonde al anderhalf jaar niet meer bij zijn gezin tot hij in maart 2007 toch terug thuis kwam wonen bij gebrek aan een andere woonst.