Fotografen leggen camera's neer uit protest tegen prins Laurent
HOBOKEN - Vijf persfotografen die dinsdag waren uitgenodigd om het bezoek van prins Laurent aan het dierendispensarium in Hoboken bij te wonen, hebben tijdens het bezoek hun camera's neergelegd uit protest omdat ze geen beelden mochten schieten van de prins in actie. Een cameraploeg van Royalty volgde nadien het voorbeeld van de fotografen.
Prins Laurent arriveerde dinsdag een half uur te laat op zijn afspraak in Hoboken. Hij liet zich even door het dispensarium begeleiden, maar maakte al snel duidelijk dat hij geen pottenkijkers wenste bij zijn gesprekken met het personeel en de bezoekers van de dierenkliniek. Veel meer dan wachten tot de prins het dispensarium verliet, zat er voor de pers niet op.

'Wij waren op voorhand uitgenodigd voor dit bezoek. Ter plaatse bleek het om een werkbezoek te gaan waarop we niet welkom waren', vertelt een van de aanwezige fotografen. 'Dat hij geen foto's wil, daar hebben we op zich geen problemen mee, maar dan moet hij ons ook niet uitnodigen. Een foto van de prins die het dispensarium binnen- en buitenstapt is journalistiek niet interessant, maar foto's van de prins met de honden in de kliniek werden niet toegelaten', vervolgt de fotograaf. Na afloop van het bezoek van de prins aan het dispensarium keerden de fotografen zonder bruikbare beelden huiswaarts.