GAZA-STAD - Zo’n tweehonderd leden van de Palestijnse Abu Sharkh-clan hebben het Palestijnse parlementsgebouw in Gaza-Stad bestormd en geëist dat justitie en politie een onderzoek instellen naar de moord op de 38-jarige Hassan Abu Sharkh, een lid van de clan.
De betogers, van wie veel gewapend waren, droegen het stoffelijk overschot van de vermoorde man op een baar. Zij baanden zich al schietend een weg naar binnen.

Abu Sharkh werd zondag in het hoofd geschoten. De daders dumpten zijn lichaam in een park. Dezelfde dag kwamen bij onderlinge gevechten nog twee Palestijnen om het leven.

Moorden van deze aard zijn schering en inslag in de Palestijnse gebieden geworden. De moordenaars worden zelden vervolgd. Smokkelaars en clanleden lossen hun geschillen zelf met wapens op. Zelfverklaarde burgerwachtcomités schrikken er niet voor terug om mensen die zij schadelijk voor de gemeenschap achten, zoals pooiers, prostituees, drugdealers en eigenaars van muziekwinkels, internetcafés en biljartcafés, te liquideren.