BRUSSEL - CD&V wil ook mensen die geen lid zijn van de partij oproepen om haar campagne voor de federale verkiezingen van 10 juni mee te ondersteunen. De Vlaamse christendemocraten willen alle leden en 'sympathisanten' samenbrengen in één groot promoteam, het 'wikiwijteam'. Dinsdagmorgen probeerden de CD&V-lijsttrekkers mensen hiervoor warm te maken in acht stations in Vlaanderen.
CD&V heeft ruim 85.000 leden, maar wil ook anderen aansporen om zich in te schakelen in de campagne voor 10 juni, zonder dat ze lid hoeven te worden van de partij. Op de website www.wikiwij.be, waarop mensen zich kunnen registreren, brengt CD&V leden en sympathisanten samen en geeft de partij hen ideeën en opdrachten om campagne te voeren.

'Wikiwij' speelt verder in op het 'wij'-thema waarmee CD&V zich wil afzetten tegen het individualisme van paars. Het is een woordspelletje dat verwijst naar de woorden 'ik' en 'wij' in de precampagnespot en naar de beroemde internetenyclopedie Wikipedia, die samen door internetgebruikers wordt uitgebouwd.