Kaderleden EADS verhoord in verband met onregelmatigheden
PARIJS - Verschillende kaderleden van het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS zullen deze week verhoord worden door de Franse politie. Dat gebeurt in het kader van een onderzoek naar onregelmatigheden die in de lente van 2006 zouden gebeurd zijn, zo blijkt uit gerechtelijke bron.
De informatie werd dinsdag gepubliceerd op de website van het economische tijdschrift Capital op basis van een bron dichtbij het onderzoek. Volgens de site moeten de kaderleden voor een rogatoire commissie verschijnen.

Intussen hebben verschillende andere aandeelhouders ook klacht ingediend. Ze verdenken verschillende kaderleden ervan EADS-aandelen te hebben verkocht terwijl ze al wisten dat er vertragingen zouden aangekondigd worden bij de levering van de A380, waardoor het aandeel fors in waarde zou dalen.

In het onderzoek zouden onder meer de namen voorkomen van de voormalige CEO Noël Forgeard, EADS Space-directeur François Auque, afgevaardigd directeur-generaal Jean-Paul Gut en HR-directeur Jussi Itavuori.