Politie houdt extra snelheidscontroles deze week
De wegpolitie van de federale politie zal deze week harder optreden tegen automobilisten met een zware voet. In het kader van een Europese campagne (’Operation Speed’) zijn extra snelheidscontroles gepland.
De campagne gaat uit van de Europese vereniging van de verkeerspolitie waarvan België momenteel voorzitter is. Dat maakte de federale politie dinsdag bekend. De actie tegen overdreven snelheid loopt de hele week en past in de week van de verkeersveiligheid van de Verenigde Naties.

,,Jaarlijks laten 41.000 Europeanen het leven bij een verkeersongeval. Veel van hen zijn jongeren. Uit onderzoek blijkt dat overdreven snelheid in Europa de meest voorkomende oorzaak van dodelijke ongevallen is. Daarom is het belangrijk dat we er aandacht aan besteden, zowel op vlak van preventie als repressie", aldus hoofdcommissaris Eddy Greif van de wegpolitie.

Het terugdringen van de snelheid op de autosnelwegen is een van de absolute prioriteiten van de wegpolitie. Daarnaast zal ’Operation Speed’ ook aandacht besteden aan andere, vaak voorkomende oorzaken van verkeersongevallen zoals rijden onder invloed van alcohol of drugs.

De Europese actie wordt georganiseerd en gecoördineerd door TISPOL, een organisatie met vertegenwoordigers van de verkeerspolitie uit 25 Europese landen.