WASHINGTON - De strijd rond de overname van de Amerikaanse telecomreus MCI heeft weer een nieuwe wending gekregen. MCI lijkt te zullen zwichten voor het nieuwe overnamebod van Qwest Communications. Dat lanceerde vrijdag een nieuw ,,en laatste'' overnamebod van 9,75 miljard dollar in een poging om concurrent Verizon definitief uit koers te slaan.
Qwest en Verizon strijden al sinds februari voor de controle over MCI. Dat is de opvolger van Worldcom en de op één na grootste langeafstands-telefoonmaatschappij in de VS. Vrijdag kwam Qwest met een ,,laatste en beste'' bod opzetten. Daarbij biedt het tot 30 dollar per aandeel-MCI of een totale overnameprijs van 9,75 miljard dollar. Dat is ruim boven het laatste bod van Verizon. Dat bedroeg 7,5 miljard dollar of 23 dollar per aandeel.

MCI, dat beide overnamekandidaten handig tegen mekaar uitspeelt, oordeelt nu dat het bod van Qwest duidelijk aantrekkelijker is dan dat van Verizon en geeft die laatste nog vijf dagen de tijd zijn bod alsnog te verhogen.

Verizon is de nummer één voor lokale telefoongesprekken in de VS en heeft een beurswaarde van 100 miljard dollar. Qwest is met een waarde van zo’n 7 miljard dollar beduidend kleiner. Het bedrijf heeft ook 17,3 miljard schulden.