LEER - Onze landgenoot Bert Roesems (Bodysol-Brustor) heeft zondag de eindzege behaald in de Niedersachsen Rundfahrt (2.3). De 31-jarige Roesems veroverde de leiderstrui in de derde rit, en hij stond die niet meer af.
De slotetappe werd gewonnen door de Duitser Danilo Hondo (Gerolsteiner) die in deze Niedersachsen Rundfahrt vier van de vijf etappes op zijn naam schreef.

De eindzege van Roesems is na zijn sterke solozege van vrijdag niet meer in het gedrang gekomen tijdens het slotweekend. "Vooral zondag hebben we de mouwen nog moeten opstropen", aldus ploegleider Herman Frison. "Zaterdag zaten we min of meer op ons gemak met een lange ontsnapping van Rolf Aldag, maar de slotrit werd een heel nerveuze bedoening. In de eerste twee koersuren haalden we net geen vijftig kilometer per uur. Dat zegt genoeg. Het was dus de hele dag hard werken om er voor te zorgen dat Bert voortdurend in de eerste gelederen van het peloton kon blijven. Daar zijn we in geslaagd en dat werd beloond met een heel sterke eindoverwinning voor Bert Roesems. Noem dit maar het eerste grote succes voor onze jonge ploeg".

Roesems zelf was uiteraard ook in de wolken. "Wie had ooit gedacht dat Roesems een ronde zou kunnen winnen zonder een tijdrit in het rittenschema?", aldus de Hallenaar. "Mijn negentiende profoverwinning in negen seizoenen. Maar veruit mijn mooiste".

De eindzege in de Ronde van Niedersachsen was voor Roesems niet zijn eerste overwinning in een rittenkoers. Hij won ook al het Wielerweekend van Zeeuws-Vlaanderen (1997) en de Ronde van de Somme (1999).

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig