INDIAN WELLS - Een spandoek met het opschrift in het Engels 'Kosovo is Servië' is tussen de finale van de vrouwen en die van de mannen op het tennistoernooi van Indian Wells uit de tribunes gehaald. Het is niet de eerste keer dat er Servisch protest tegen de afscheuring van Kosovo klinkt in de sportwereld.
Het spandoek was tijdens de finale van de Servische Ana Ivanovic te zien tussen een 50-tal Servische supporters. Tijdens de mannenfinale, met de Serviër Novak Djokovic, was het spandoek weg.

De Servische supporters, die met een 100-tal waren in het hele stadion, lieten zich ook opmerken door hun luidruchtig gedrag, onder meer bij de opslagen van de tegenstanders van hun beide landgenoten.

Excuses

De 20-jarige Servische tennister excuseerde zich in haar overwinningsspeech na de wedstrijd voor het gedrag van haar landgenoten.

Tijdens de mannenfinale liet Djokovic op zijn beurt een punt herspelen nadat zijn tegenstander, de Amerikaan Mardy Fish, een eerste opslag had gemist omdat hij gehinderd werd door kreten uit het publiek.

Schorsing

Vorige vrijdag verscheen de Servische zwemmer Milorad Cavic op het podium van het EK zwemmen in Eindhoven met een T-shirt met hetzelfde opschrift in het Servisch, nadat hij goud had veroverd op de 50 meter vlinderslag. Cavic werd uitgesloten van het EK en moet een boete van 7.000 euro betalen.