Waalse derby eindigt op 0-0 gelijkspel
Foto: belga
De clash tussen Charleroi en Standard bleef op een teleurstellende 0-0 steken. Alle ogen waren gericht op Conceição die in principe zijn laatste match van het seizoen afhaspelde. Het zat de Portugees echter niet mee want zowel van de ref als de thuissupporters kreeg hij lik op stuk.
Voor de rust moest Jacky Mathijssen zich slechts een keer naar de haren grijpen, toen Orlando van dichtbij een voorzet van Oulmers op Runje mikte. Standard imponeerde evenmin, maar kwam wel het dichtst bij een treffer.

Vooral Conceição zaaide met zijn voorzetten vertwijfeling in de thuisdefensie. Tchité kopte eerst nog naast, maar mikte even later tot zijn eigen ontzetting vanop een meter recht op Laquait. Charleroi kwam ook goed weg toen Niculae het leer overkeilde.

Charleroi kwam als herboren uit de kleedkamer en gaf nogmaals een staaltje van het vinnige spel waarmee het tegen Club Brugge en Lokeren een diepe indruk had nagelaten. Standard zag sterretjes maar was wat blij dat de Karolingers telkens faalden bij de afwerking.

Oulmers pegelde ook al van dichtbij in het zijnet, Sterchele knalde een fantastische center van Camus net naast de staak. De gewezen aanvaller van OH Leuven had dé openingstreffer aan de voet maar schoot, ondanks een zee van tijd, halvelings op Runje. Sarr haalde doorrollende bal net voor de lijn weg.

Aan de overkant nam Conceição afscheid met een vrijschop die naast de kruising waaide. In de slotminuten keerde Laquait nog een schot van Moreira.

De voorlopige tussenstand:
1. Anderlecht (27): 55 punten
2. Standard (28): 55
3. Club Brugge (27): 51
4. Zulte-Waregem (27): 47
5. AA Gent (27): 44
6. Racing Genk (27): 44