Karel Deruwe neemt afscheid van Thuis
Foto: GBr
BRUSSEL - Trouwe fans van de Eén-soap Thuis zullen het binnenkort moeten stellen zonder het personage Walter Frans, een aannemer met West-Vlaamse roots. Aan het slot van dit seizoen neemt acteur Karel Deruwe namelijk afscheid van Thuis.
,,De verhaallijn van het personage Walter Frans loopt ten einde en zowel Walter Frans als Karel Deruwe zoeken nieuwe horizonten op'', zo meldt de VRT. De 50-jarige Karel Deruwe zal zich nu in eerste instantie bezighouden met theater.

,,Met het gezelschap Emanon brengt hij ’De Echo van de Maan’ en met het ensemble Mairan ’Mairan en Mingus’. Later dit jaar vertolkt Karel de rol van Kapitein Haak in de nieuwe full orchestra-versie van de musical Peter Pan voor Musichall. Voor Eén gaat hij een rol vertolken in de nieuwe dramaserie Katarakt'', meldt Eén.

Karel Deruwe raakte wereldbekend in Vlaanderen met zijn rol van Guido Van den Bossche in Vlaanderens eerste soap ,,Familie''. Hij vertolkte dat personage van 1992 tot 1999. Na een belangrijke rol in de VTM-reeks ,,Diamant'' (1997) speelde hij in 1998 de titelrol in de VTM-advocatenreeks ,,Deman''. Deruwe duikt in heel wat series op in gastrollen, namelijk in Recht op Recht (in twee verschillende rollen), Flikken (2001) en Sedes en Belli (2003).

Vanaf 15 maart 2004 vertolkt Deruwe de rol van aannemer Walter Frans in Thuis.