Huilende Eunice Barber bevestigt bijtincident
Foto: ap
PARIJS - De Franse atletiekkampioene Eunice Barber heeft op een persconferentie in Parijs bevestigd dat ze vorige week zaterdag in de omgeving van het Stade de France in Parijs twee agenten te lijf is gegaan. De tweevoudige wereldkampioene (op de zevenkamp in 1999 en in het verspringen in 2003) beet een agent daarbij in een arm en een been.
De 32-jarige Barber negeerde volgens de politie met haar wagen een wegomlegging. Toen ze door twee agenten werd tegengehouden, ontstak de atlete in een vlammende woede. Barber riskeert te worden vervolgd voor geweldpleging op een agent in functie.

Barber, die een nekkraag droeg, ontkende de feiten vrijdag niet, maar vertelde wel dat het optreden van de politieagenten bijzonder gewelddadig was en dat ze klacht heeft ingediend bij de bevoegde autoriteiten. ,,Ik begrijp niet goed, wat er nu allemaal gebeurt. Mentaal zit ik volledig aan de grond. Ik ben zowel fysiek als psychologisch gekraakt door deze zaak'', aldus Barber, die tot driemaal toe begon te huilen.

De atlete gaf toe dat ze ,,de indicaties van de politie misschien niet goed begrepen'' had, maar ontkende dat ze een straat die was afgesloten was ingereden. ,,Ik ben geen crimineel'', snikte Barber. ,,De agenten sleurden aan mijn armen en handen en die zijn mijn broodwinning. Ik dacht dat ik nooit meer ging kunnen kogelstoten en speerwerpen. Ik was wanhopig en beet daarom de agent.''