,,Klachten over spelende kinderen mogen niet in Gent’’
Foto: rr
GENT - Als Groen! na de verkiezingen van 8 oktober mag meebesturen in de stad Gent, wil het ervoor zorgen dat spelende kinderen nooit meer als ,,overlast’’ beschouwd kunnen worden. Dat zegt Bram Vandekerckhove, vierde op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

,,Kinderen moeten kind kunnen zijn en spelen. We willen daarom in het politiereglement alle bepalingen schrappen die de spelactiviteiten van kinderen en de samenkomsten van jongeren beperken’’, zegt Vandekerckhove. ,,We zullen ook voorstellen dat de stad Gent een bepaling opneemt dat spelende kinderen nooit als overlast beschouwd kunnen worden.’’

Ontwerpprogramma

De Gentse afdeling van Groen! organiseert morgen zijn Open Trefdag en zal leden en sympathisanten daarop confronteren met het ontwerpprogramma voor de verkiezingen van 8 oktober. Groen!-voorzitter en lijsttrekster in Gent, Vera Dua, heeft vandaag samen met Bram Vandekerckhove en fractieleider Filip Watteeuw (tweede op de lijst), de ideeën voor een ,,Gent op mensenmaat’’ voorgesteld.

Het gaat om een kleine 30 voorstellen zoals de verdubbeling van het tramlijnnet, tien vierkante meter kijk- en speelgroen per inwoner, gratis kinderopvang voor wie gaat solliciteren, goedkope of nagenoeg renteloze leningen voor starters uit kansengroepen, 4.500 nieuwe sociale woningen volgende legislatuur, de herinrichting van het Citadelpark tot een kinderpark, de aanstelling van een stedelijke bouwmeester en een internetaansluiting voor iedereen. Groen! wil ook een jeugdparagraaf invoeren die nagaat welke impact een beleidsmaatregel heeft op de kinderen en de jongeren.