Vogelgriep in Berlijn
Foto: ap
BERLIJN/PHNOM PENH - De vogelgriep heeft Berlijn bereikt. In een dode buizerd werd het H5N1-virus vastgesteld, zo deelde de Berlijnse gezondheidsdienst vandaag mee. De roofvogels was gevonden in de oostelijke wijk Marzahn-Hellersdorf.
In een straal van drie kilometer rond de vindplaats gelden speciale maatregelen. Gevaar voor mensen bestaat er niet, aldus de Berlijnse gezondheidsdienst. Op verschillende plaatsen in Duitsland zijn bijna tweehonderd gevallen van H5N1 geconstateerd, het merendeel op het Oostzee-eiland Rügen. Ook drie dode katten en een dode steenmarter waren met het virus besmet.

Driejarig meisje gestorven in Cambodja

In Cambodja is een driejarig meisje gestorven aan vogelgriep. Zij is de vijfde H5N1-dode in het land. Zeven andere zieke mensen blijven in observatie. Volgens specialiste Meg Miller van de Wereldgezondheidsdienst (WHO) heeft de driejarige Buon Sothy gespeeld met zieke dieren uit het kippenhok van het gezin voordat zij ziek werd; tests van het Pasteur Instituut in Cambodja wezen uit dat het om vogelgriep ging.